Mijn naam is Ruby Halfschepel en ik ben geboren in 1974. Samen met mijn zoons Daan (2008) en Luuk (2009) en vriend Ronald, woon ik in Hillegom. Ik heb in Delft gestudeerd en heb gewerkt als ingenieur en als wiskunde docent. Mijn hobby's hebben altijd op het sportieve vlak gelegen (schaatsen, atletiek, bergsport). 

In 2004 ben ik in aanraking gekomen met yoga bij Julie Rader. Ik woonde toen vlakbij Los Angeles en deed veel aan rotsklimmen. Ik ben yoga gaan doen als vorm van klimtraining: ik wilde mijn evenwichtsgevoel en lenigheid verbeteren. Yoga bleek nog veel meer voor me te doen. Na een yogales ben ik weer relaxed, liefdevol, energiek en positief.

Terug in Nederland vond ik in 2008 een fijne yogadocent in Pieter Scheffe. Bij hem heb ik van 2008 tot 2014 opleidingen tot yoga en meditatie docent gevolgd. Ik geef zelf sinds 2010 yogalessen. Onderaan deze pagina kan je een indruk krijgen van de lessen door ervaringen van deelnemers te lezen

In 2017 ben ik overgestapt op een andere vorm van yoga. Ik was al een poosje zoekende in de yoga houdingen wegens wat blessures die ik kreeg. In juni deed ik een teacher intensive YogAlign bij Michaelle Edwards. Al na de eerste les voelde ik dat deze manier van yoga veel goeds deed voor me. De dagen erna voelde ik me steeds energieker worden en het voelde of mijn wervelkolom zich vanzelf uitstrekte. De instabiliteit in mijn linkerheup en onderrug en de blessure aan mijn schouder zijn sindsdien verdwenen.

Alles viel op zijn plek voor mij en inmiddels geef ik zelf ook YogAlign lessen. Ik ben blij dat ik een veilige vorm van yoga kan aanbieden die je houding verbetert en je gewoon ontzettend goed doet voelen!


Cursisten aan het woord over de yoga lessen en docent

Het fijne aan de lessen van Ruby vind ik de rust en aandacht erin. Ruby nodigt uit tot steeds een stukje meer bewustwording. Grenzen ontdekken, merken hoe echt ze zijn en nagaan of er ruimte is om een stukje op te schuiven of er anders naar te kijken. Wat ik leuk vind is dat Ruby zelf steeds blijft studeren en nieuwe elementen verweeft in de les. 
Yke, Hilegom 15-3-2016

Sinds enkele maanden doe ik op vrijdagmorgen yoga bij Ruby. Het zijn interessante lessen, weldadig voor lichaam en geest. Het is ook nog eens gezellig met haar. Ik zou de lessen niet meer willen missen.
Corry, Hillegom 12-2-2016

Sinds een aantal weken volg ik één keer per week yoga lessen. Al jaren ren ik van hot naar her. Het lukte mij niet alleen om een rustmoment te creëren voor mijn lichaam en geest. Nu ik één keer per week bij Ruby kom merk ik een groot verschil in hoe ik mij voel. Het lukt mij nu ook om thuis mijn rust te vinden. Dit varieert van korte momenten waarin ik ademhalingsoefeningen doe tot een half uur yoga oefeningen op de mat. Ik zit lichamelijk en geestelijk goed in mijn vel. Ook de stress momenten zoals we die allemaal wel kennen die lijk ik nu beter aan te kunnen. Ik vind dat Ruby op een rustige en fijne manier les geeft, en als mijn houding niet correct is geeft zij mij tips. Aan iedereen die al een tijdje aan het twijfelen is om yogalessen te volgen wil ik zeggen: probeer en ervaar! Ik ben uit mijn comfortzone gestapt en heb er tot op de dag van vandaag geen moment spijt van gehad.
Jody, Hillegom 12-2-2016

3 jaar geleden ben ik bij Ruby begonnen met yogalessen; een combinatie van oefeningen, korte meditaties en aan het eind van de les een stukje verdieping onder het genot van een kopje thee. Ik vind de manier van lesgeven van Ruby erg fijn: toegankelijk, duidelijk, inspirerend en met humor. De yogalessen zorgen ervoor dat ik lekkerder in mijn vel zit, letterlijk en figuurlijk: Ik beweeg soepeler en de lessen dagen mij uit om bewuster te leven en dichter bij mezelf te blijven. Ik kan de lessen bij Ruby van harte aanbevelen.
Beatrice, Hillegom 8-2-2016

Ruim twee jaar geleden ben ik begonnen met yoga. De combinatie van lichaamsoefeningen en meditatie bevalt mij erg goed. Ik ben leniger geworden en het geeft mijn gedachten rust. Het is opvallend hoe lichaam en geest samenhangen. De oefeningen zijn goed te volgen en de lessen afwisselend. Ik vind het leuk om te merken dat oefeningen die ik in het begin moeilijk vond, naar verloop van tijd beter gaan.
Edwin, Hillegom 5-2-2016

De afgelopen 2 jaar bij Ruby allerlei yogahoudingen, ademtechnieken, meditatie ed. geoefend. Wat prettig is dat je in een les nooit iets hoeft te doen wat niet goed aanvoelt voor je lichaam. En het is nog steeds genieten van de stilte tijdens de anderhalf uur durende les, je voelt je daarna heerlijk ontspannen. Ruby, hr. dank!
Marjan, Hillegom 8-1-2013

De yogalessen van Ruby zijn voor mij na een drukke werkdag, een welkom moment van ontspanning en bewuste aandacht voor mezelf, zowel lichamelijk als innerlijk. Niets moet, je doet wat je kunt, geconcentreerd op je zijn, je ademhaling en wat je voelt. Ruby heeft een rustige, prettige manier van lesgeven en zorgt voor een afsluitende overdenking, die je mee naar huis kunt nemen!
Martine, Hillegom 27-12-2012

Hoi Ruby, Hartelijk dank voor je leuke lessen van de afgelopen maanden! Ik vond de balans tussen ontspannen en bewegen erg prettig en ik heb genoten van je lekkere droge humor! Groet,
Annemiek, Lisse 8-12-2010

Afgelopen paar maanden heb ik op maandagavond yogalessen gevolgd bij Ruby. Ik kan haar manier van les geven erg waarderen. Ruby brengt een ontspannen sfeer. Na afloop zijn rust en energie bij mij weer helemaal in balans en dat is precies wat ik met yoga wil bereiken. Ruby, bedankt daarvoor!
Jeannet, Lisse 19-7-2010

Ik ben aan yoga begonnen tijdens mijn herstel periode van borstkanker. Ik moet zeggen dat ik de lessen heerlijk vind en heel ontspannen thuis kom. En af en toe lekker praten over diverse thema’s geeft een goede afsluiting van de avond. Niet te vergeten kan mijn lichaam steeds meer aan en dat voelt goed. Ruby's manier van les geven is heel prettig, je mag jezelf zijn.
Els, Lisserbroek 7-7-2010

Gisteren heb ik een yogales gehad van Ruby. Ruby geeft op een rustige manier les, met een mooie en duidelijke stem. Ze legt alles goed uit en weet je goed te inspireren. De anderhalf uur zijn omgevlogen en ik voelde me na afloop lekker ontspannen, en vol energie. Hartelijk dank Ruby!
Danielle, Lisse 25-2-2010