Uitgebreid 5-maandenprogramma met persoonlijke begeleiding:


Hoe je een soepel lichaam en een mooie houding krijgt
zelfs als je denkt dat dat voor jou niet is weggelegd


Herken je dit?

 • je hebt je hele leven lang al een slechte houding en denkt eigenlijk dat daar niks meer aan gaat veranderen
 • door je houding heb je last van een stijve of pijnlijke nek, schouders en bovenrug
 • je hebt platvoeten en vaak last van je onderrug, maar je zooltjes helpen eigenlijk niet erg
 • je kan steeds minder ver wandelen vanwege de pijn aan je voeten, knieën of heupen, terwijl je dat altijd zo heerlijk vond
 • je hebt steeds vaker blessures en moet weer "rust nemen en langzaam opbouwen". Zo schiet het niet op
 • je beweegt niet erg soepel, vooral niet in de heupen. Je voelt je maar een stijve hark
 • je hebt al vaker hulp gezocht, maar niets heeft je blijvend van je klachten afgeholpen

Bovenop je pijnklachten voel je je lichamelijk ook nog eens minder fit. Wist je dat bij 95% van rugklachten de oorzaak in de houding ligt?

Je kent die verhalen wel van mensen: dat ze in het ziekenhuis geen oorzaak kunnen vinden voor hun pijn. Er is wel wat heupslijtage en de tussenwervelschijven zijn wat weggedrukt, "maar dat hebben de meeste mensen op die leeftijd". Kortom: leer er maar mee leven.

Waar de artsen totaal overheen kijken is dat ze zojuist helemaal scheef de kamer in kwamen lopen. Maar daar ligt nou wel net de oorzaak!

Misschien help je je lichaam een beetje met hulpmiddelen zoals inlegzooltjes of een brace. Dat kan een tijdelijk een goede oplossing zijn tegen pijnklachten.
Maar weet dat het echt mogelijk is om ook vanuit je zelf je houding zo ver te verbeteren dat je je soepel voelt en je klachten verdwijnen.

Daarvoor is dit programma uitermate geschikt.


In dit programma zal je ontdekken dat...

 • ...je je wervelkolom soepeler kunt bewegen als je beter op je voeten staat
 • ...je je voeten zo kunt veranderen dat je ook echt beter op je voeten staat
 • ...je met oefeningen direct invloed hebt op de manier waarop je loopt
 • ...je de stand van je schouders kunt veranderen zonder krachttraining
 • ...je kern sterker kan maken zonder buikspieroefeningen
 • ...je met behulp van een ademtechniek je houding kunt verbeteren
 • ...het superleuk is om nieuwe dingen te leren over je lichaam
 • ...je steeds meer energie krijgt

Stap voor stap ontwar je de patronen die jou vast houden in je houding en die de klachten veroorzaken.
Daarna herprogrammeer je je lichaam zodat het uit zichzelf een goede houding aan gaat nemen.

Zodat je de volgende resultaten kunt verwachten:

 • je hebt veel meer inzicht en gevoel in je lichaam
 • je houding is duidelijk verbeterd, ondanks dat je dit niet voor mogelijk had gehouden
 • je hebt geen last meer van je rug, nek en schouders
 • je voeten voelen soepeler en ze staan rechter
 • je kunt weer lekker lang lopen zonder problemen met je voeten, knieën of heupen
 • je hebt minder blessures omdat je lichaam weer gelijkmatig belast wordt en alles veel beter beweegt
 • je hebt hebt veel meer energie en voelt je vitaal

Hoe ziet het programma eruit?

 • het programma duurt 5 maanden
 • we hebben 5 afspraken van 2 uur in Delft
 • we hebben 4 zoom meetings van een uur
 • ik stuur je filmpjes van jouw oefeningen via WhatsApp
 • wekelijks oefening-check via WhatsApp
 • je hebt toegang tot online oefeningen
Het programma wordt speciaal aangepast aan jouw lichaam. Je werkt met oefeningen ontwikkeld door pioniers op hun vakgebied. Oefeningen die dus nog niet zo bekend zijn, maar waar jij toch al de vruchten van gaat plukken.


Tot voor kort werkte ik met losse sessies. Onderstaande ervaringen van anderen gaan dus over de resultaten die ze behaalden na 2 of 3 afspraken. Persoonlijk vind ik het zonde als je stopt met de afspraken omdat je van je klachten af bent. Vaak moet het lichaam dan nog veel meer leren om ook in de toekomst klachtenvrij te blijven. Vandaar dat ik nu dit programma introduceer.Wat zeggen anderen:

Ik vond al altijd dat mijn houding niet helemaal goed was en dat ik wat gebogen liep. Daarnaast had ik last bovenop mijn bekken bij het hardlopen.
In de eerste sessie analyseerde Ruby mijn lichaam (voeten, stand bekken, etc.) en kreeg ik oefeningen mee voor thuis. Ruby stuurde filmpjes door met uitleg. Dat is erg handig om thuis terug te kijken of je de oefeningen wel goed doet. Daarna volgde ik nog een aantal sessies en kreeg telkens oefeningen mee voor thuis.
Ruby legt elke keer goed uit hoe het lichaam in elkaar zit en wat het effect van de oefening is. En ik voelde resultaat, mijn houding is beter geworden. Ook met hardlopen merk ik verschil. Het heeft mij verbaast dat je met een aantal sessies en oefeningen thuis, zo snel verbetering voelt! Ik ben er heel blij en tevreden mee.
Edwin

Ik had enorme last van mijn schouder waardoor ik steeds minder kon doen met mijn arm.

De lessen van Ruby waren een hele goede aanvulling op de afspraken bij de fysiotherapeut. Ik zag al heel snel dat de oefeningen de bron van de pijn in mijn schouder aanpakten.

Ruby weet mij op een hele natuurlijke wijze te motiveren en enthousiasmeren. De oefeningen thuis zijn goed te doen en kosten niet veel tijd. Kortom, ik ben erg tevreden over het resultaat en de docent.
Klaas Jan

Voordat ik bij Ruby kwam had ik moeite om mijn voeten goed af te wikkelen, was ik snel moe, had ik een pijnlijk lichaam en liep ik ook wat voorover. Het kostte mij steeds meer moeite om in beweging te komen. Ik hou erg van wandelen maar kreeg hier weerzin tegen. Ik merkte dat ik vaker bleef zitten, terwijl ik vroeger veel meer bewoog. 

Ik merkte na de eerste afspraak al snel dat ik meer energie kreeg en rechter op ging lopen door de oefeningen. Ik ben minder moe na een werkdag, en kan daardoor ook 's avonds weer actief zijn. Maar vooral heb ik weer plezier in bewegen: ik kan nu weer lange stukken lopen zonder vermoeidheid en ik ben ook meer gaan fietsen.
Thea


Wat maakt mij gekwalificeerd om jou te helpen?

Ik heb ruim tien jaar ervaring met yogales geven aan mensen met allerlei soorten lichamen. In die tijd heb ik me steeds verder verdiept in de anatomie van houding en beweging. Ik heb gestudeerd bij voorlopers op dat gebied uit de USA en UK. Duizenden mensen zijn met deze methodes van hun klachten afgekomen. Ook van klachten die als onbehandelbaar werden geacht. 

Ik ben geen fysio-, oefen- of podotherapeut. Daar zijn er al een heleboel van, misschien ben je er al wel geweest. Ik kijk net weer anders naar jou want ik ben ingenieur en heb een goed inzicht in mechanica. Dat inzicht gebruik ik nu om je lichaam te analyseren; te ontdekken met welke bewegingen je moeite hebt, waar dat vandaan komt en wat er nodig is om die te verbeteren. 

Ook ben ik lerares, wat mij in staat stelt om dingen duidelijk uit te leggen. Hier neem ik ook de tijd voor want ik weet uit ervaring hoe vervelend het is als de therapeut zijn uitleg van oefeningen afraffelt zodat je vervolgens thuis geen idee meer hebt wat je moet doen en waarom. 

Ik begrijp je. Ook ik heb met klachten rondgelopen als gevolg van mijn houding en voeten, zelfs als yoga lerares. Het was voor mij erg frustrerend om met spanningen rond te lopen terwijl ik wist dat ik mentaal ontspannen was. Toen ik leerde dat die spanningen voortkwamen uit een verkeerd gebruik van mijn lichaam was dat een enorme opluchting. En zo ben ik op onderzoek uitgegaan hoe ik mijn lichaam kon helpen om weer goed te staan en lopen. Wat mij absoluut niet hielp waren aanwijzingen van: je moet altijd een beetje spanning houden in je voetboog en je onderbuik. Daar kan je toch onmogelijk de hele dag aan denken? Later begreep ik dat dat ook helemaal niet goed is om te doen. Wat mij juist heel goed hielp waren de oefeningen die ik jou ook ga leren.


Wil je starten?
Je investering voor dit uitgebreide programma met persoonlijke begeleiding voor 5 maanden is 997 euro.
Dat is inclusief BTW. Je kunt het bedrag ineens betalen of in 5 termijnen van 200 euro. 
De afspraken zijn op onderstaand adres in Delft.

druk op bovenstaande button om je op te geven


Heb je nog vragen? Vraag dan gerust een gratis verkennend gesprek aan.