Workshop: Benodigde bewegingen bij lopen

(Waar en wanneer de workshop gegeven wordt en hoeveel het kost, vind je in het overzicht.) 

Dit is een workshop met heel veel beweging. De theorie wordt al bewegend uitgelegd.

We starten de workshop met het leren van geïntegreerde bewegingen van de wervelkolom. Hoe bewegen bekken, ribbenkas en hoofd ten opzichte van elkaar tijdens wandelen? En hoe verschilt dat van wat we doen in de yogalessen?

Deze bewegingen gaan voor veel yogi’s tegen hun gevoel in. Toch is het volkomen natuurlijk en zelfs nodig dat je lichaam deze bewegingen kan maken. Ik laat je zien waarom. Je zal er van genieten. En direct de invloed op je manier van lopen ervaren.

In het tweede gedeelte maak je kennis met excentrische contractie. Dat lijken rekoefeningen, maar is net iets anders. Toch kan je ze prima in de yogales integreren. Lopen voelt na dit soort oefeningen eerder als vliegen of dansen. Waarom? Dat leg ik je uit. Natuurlijk ga je het ook weer voelen in je eigen lichaam. We gaan lekker naar buiten om het goed te kunnen ervaren.

Wat heb jij als yogadocent hier aan?

Lopen is anatomisch een heel interessante en bijzondere beweging. Met twee stappen hebben alle gewrichten in je lichaam alle mogelijke kanten op bewogen. Dus met een juist loopproces houd je allerlei weefsels in je lichaam in goede conditie. Echter, door verschillende oorzaken wijken mensen in de loop van hun leven af van het optimale looppatroon. Met stijfheid en pijn tot gevolg. Met deze oefeningen krijgen de mensen in jouw lessen de kans om te ontdekken waar het probleem zit en hoe ze dit kunnen verbeteren. Zo help je de mensen om hun ontspanning van jouw heerlijke yogales niet meteen weer teniet te doen met elke stap die ze zetten. En dus hebben jouw  lessen langer effect.


Combineer deze workshop met die over voeten en maak zo gebruik van een voordeliger tarief.

Klik op de button om je op te geven voor een workshop naar keuze