Aan de slag met je houding!
Een goede houding kan veel voor je doen, bijvoorbeeld op het gebied van pijn, gezondheid, energieniveau en uitstraling. Veel klachten aan schouders, rug en nek, komen voort uit een verkeerde houding. De YogAlign methode heeft een aantoonbaar positief effect op je houding. Het is dan ook een effectieve aanvulling of vervolg op bijvoorbeeld fysiotherapie.


Individuele begeleiding
Ik biedt een traject aan waarbij we samen werken aan je houding. Naast de sessies ga je thuis aan de slag. Samen voeden we je lichaam opnieuw op, tot je een natuurlijke gezonde houding hebt. Je krijgt tools tot je beschikking waar je de rest van je leven wat aan hebt. Met foto's bepalen we de verbetering van de houding. 

Onder de ervaringen kan je meer lezen over wat we precies doen bij de intake en de sessies en wat de kosten zijn.


Ervaringen

"Ik had enorme last van mijn schouder waardoor ik steeds minder kon doen met mijn arm. Na een bezoek aan de huisarts ben ik doorverwezen naar een Fysio therapeut. Nadat ik hiermee ben gestart ben ik kort daarna gestart bij Ruby. Samen met haar - en met adviezen van de fysiotherapeut - heb ik een programma gemaakt dat bij mij past.
Ik zag al heel snel dat deze combinatie de bron van de pijn in mijn schouder aanpakte. Ruby weet mij op een hele natuurlijke wijze te motiveren en enthousiasmeren. De oefeningen thuis zijn goed te doen en kosten niet veel tijd. Kortom, ik ben erg tevreden over het resultaat, het programma en de docent. 
Klaas Jan

"Ik ben blij met het resultaat van de individuele lessen. Zowel voor mijn houding als de pijn in mijn rechter bil. De les doet me altijd goed. Ik ga lekker door met les volgen bij Ruby."
Lieke


Intake
Een uur tot anderhalf uur durende sessie waarin de probleemgebieden in kaart gebracht worden en er foto’s gemaakt worden van de houding. Ik vertel je over de YogAlign methode en je leert de ademhalingstechniek waarmee je thuis direct al een start kan maken om je houding te verbeteren. Ook krijg je tips en oefeningen om dagelijkse bewegingen beter uit te voeren, zodat je niet langer het probleem verergert.

Het staat je vrij om het hierbij te laten. Je kunt ook besluiten om het individuele traject in te gaan en daadwerkelijk je houding aan te pakken.

Kosten intake: 45 euro


Individuele traject
Het traject bestaat uit vijf sessies van anderhalf uur. Ik begeleid je bij allerlei oefeningen die jouw bestaande houdings- en bewegingspatronen veranderen. Ik leer je zelf-massage van probleemgebieden en technieken om te ontspannen.

Je krijgt eenvoudige oefeningen mee voor thuis. Ik maak een instructie filmpje voor je, zodat je de oefeningen thuis goed kan uitvoeren.

Aan het einde van de vierde sessie maken we weer foto's van je houding om het verschil zichtbaar te maken. De laatste sessie bepalen we welke oefeningen goed voor je zijn om zo af en toe zelf te herhalen als je voelt dat het nodig is. Ook kijk ik of je ze goed zelfstandig kan uitvoeren.

Kosten individuele traject: 295 euro


De lessen zijn op zolder bij mij thuis in Hillegom; Jan Prinsheem 122.