Wat klanten zeggen

Plus voor- en nafoto's en filmpjes

Mijn grootste hobby is wandelen. Dit ging me echter steeds slechter af. Pijn in de onderrug, zere voeten, zere heup. Ik kon nog maar 5 km lopen zonder pijn.  

Na fysio, injectie in mijn zenuw, adviezen van Jan en alleman en eerlijk gezegd een beetje radeloos kwam ik via sociale media terecht bij Ruby.  

Toen ik tijdens het voetenwebinar de oefening met de sokken deed, voelde ik al meteen verlichting.

Het ‘Loopprogramma’ was op maat. Ik leerde bewust te kijken naar mijn houding en te ervaren hoe het is om met een goede houding te lopen.

Ik kan nu weer lange wandelingen maken. En krijg ik, na lang zitten, weer een brandende rug dan weet ik welke oefeningen ik kan doen.

Ruby, bedankt dat ik na jaren geploeter nu klachtenvrij ben.

Door

Al jaren liep ik met pijn in mijn onderrug en een zeurende pijn over de bovenkant van mijn linker heup. Natuurlijk van alles geprobeerd en hier en daar wel wat verlichting uit gehaald, maar de pijn bleef altijd aanwezig; de ene keer sluimerend, de andere keer volle bak. 

Vooral met slapen was het vervelend: ik kon niet langer dan een paar minuten op mijn linkerzij liggen. 

Toen ik in contact kwam met Ruby heb ik 4 afspraken met haar gemaakt. Ik kreeg steeds oefeningen mee om te zorgen dat mijn lichaam weer snapte hoe het eigenlijk moest bewegen. Het bleek vanuit mijn enkels te komen, er zat geen beweging in. Net als in mijn bekken overigens.

Ik heb dankzij de oefeningen die opgebouwd werden naar een eindbeweging, geleerd hoe ik mijn voeten neer moet zetten, moet afrollen, opendraaien etc. Ook blijk ik best te kunnen wandelen zonder pijnlijke heupen; ik kan nu zelfs een beetje heupwiegen.

Er ging een pijnloze wereld voor me open. Ik tennis zonder paracetamol, slaap in de houding die ik zelf wil en wandel zonder problemen. 

Ruby geeft de instructies duidelijk mee, nadat ze uitgedokterd heeft waar het euvel zit. Een prettige, nuchtere benadering die echt zoden aan de dijk zet!

Myra

Ik heb een slechte houding. En als ik veel computerwerk doe, wreekt zich dat in zware hoofdpijnen vanuit mijn nek, die dagenlang aanhouden. Het gaat dan vastzitten in mijn borstgebied en tussen mijn schouderbladen en dat beperkt me in alle dagelijkse bewegingen.

Het bekende advies "billen in" en "borst vooruit” helpt mij niet; ik houd het niet lang vol en kan er eigenlijk niet in ademen. Toch wilde ik heel graag iets verbeteren aan mijn houding, maar ik wist niet hoe.

Ik begon aan de Fast Track van Ruby en gelijk met de eerste oefeningen merkte ik dat ze voor mij uitvoerbaar waren, dat ik er een mooie stevige zelfbewuste houding door aan kon nemen en dat in die houding ook makkelijk te ademen valt.

Ik merk dat deze houding gezonder voelt, me meer bewust maakt van mijn lichaam en me helpt in mijn zelfvertrouwen.  

Met de juiste aandacht kan ik mijn houding steeds weer even corrigeren en een stevige natuurlijke houding aannemen. Dat straal ik zelfs ook uit (aldus mijn partner).  

Ik had niet durven hopen dat er iets aan mijn houding te verbeteren viel. Nu wel zorgen dat ik het blijf onderhouden, mijn aandacht voor mijn houding.

Dank voor de plezierige begeleiding en goede oefeningen Ruby! Het geeft me letterlijk lucht.

Gaby

Voordat ik bij Ruby kwam had ik veel last van mijn achillespezen tot aan mijn heupen: pijnscheuten, vaak kramp. Ik had moeite met lopen en dansen. En van mijn gewone dagelijkse bezigheden was ik snel moe.

Ik twijfelde wel om aan een traject bij Ruby te beginnen. Ik had al veel geprobeerd om er van af te komen. Ik dacht dat ik de klachten maar moest accepteren. Maar besloot het een laatste kans te geven.

In eerste instantie bleven mijn achillespezen pijn doen. Ruby zag dat mijn hiel vast zat. Toen dat met de oefeningen niet los kwam, heeft ze me met een gerichte vraag doorverwezen naar een manueel therapeut. Daarna gingen de oefeningen veel beter en kon ik het traject afmaken.

Ik ben heel blij. Ik heb mijn bewegingsvrijheid weer terug: ik denk er niet meer bij na over hoe ik beweeg. Daardoor heb ik veel meer plezier in wandelen en dansen. En ik ben minder moe.

Petra

Ik had enorme last van mijn schouder waardoor ik steeds minder kon doen met mijn arm. 

De lessen van Ruby waren een hele goede aanvulling op de afspraken bij de fysiotherapeut. Ik zag al heel snel dat de oefeningen de bron van de pijn in mijn schouder aanpakten.

Ruby weet mij op een hele natuurlijke wijze te motiveren en enthousiasmeren. De oefeningen thuis zijn goed te doen en kosten niet veel tijd. Kortom, ik ben erg tevreden over het resultaat en de docent.
Klaas Jan

Mijn linkervoet ging ineens pijn doen na het wandelen. Het lukte me niet meer om langer dan 15 min te lopen en ook met autorijden kreeg ik last. Dokter en fysiotherapie kwamen niet verder dan rust houden en voorzichtig belasten. Zo kwam ik bij Ruby terecht.

Zij analyseerde de afwikkeling van mijn voeten en mijn loopproces grondig. Eén van de oorzaken bleek het gevolg van gescheurde enkelbanden rechts enkele jaren geleden, waardoor ik die voet niet goed belastte tijdens het lopen. Met oefeningen leerde ze me om met lopen ook weer op rechts te staan en haalde daarmee het teveel aan belasting weg van mijn pijnlijke linkervoet. Ze stuurde me de oefeningen in een filmpje via whatsapp, super handig. Deze werden bij vervolgafspraken steeds aangepast en geüpdatet.
Door de oefeningen loop ik inmiddels makkelijk een uur pijnvrij. Nu kan ik dus weer lekker met mijn vriendin in de duinen wandelen!
Annemiek

Ik liep al een paar jaar op zooltjes. Omdat mijn bekken scheef stond. Als ik zonder zooltjes liep, viel ik met mijn bovenlijf steeds naar links. Daarom moest ik altijd die zooltjes dragen en kon ik dus nooit mijn lievelingsschoenen (slippers!) aan.

Ruby keek goed naar mijn voeten en we deden twee oefeningen voor mijn rechter voet. Toen ik een stukje van haar moest lopen, liep ik ineens recht. Zonder zooltjes dus. Het was alsof ik opnieuw had leren lopen.
Sabine

Ik vond al altijd dat mijn houding niet helemaal goed was en dat ik wat gebogen liep. Daarnaast had ik last bovenop mijn bekken bij het hardlopen.

In de eerste sessie analyseerde Ruby mijn lichaam (voeten, stand bekken, etc.) en kreeg ik oefeningen mee voor thuis. Ruby stuurde filmpjes door met uitleg. Dat is erg handig om thuis terug te kijken of je de oefeningen wel goed doet. Daarna volgde ik nog een aantal sessies en kreeg telkens oefeningen mee voor thuis.
Ruby legt elke keer goed uit hoe het lichaam in elkaar zit en wat het effect van de oefening is. En ik voelde resultaat, mijn houding is beter geworden. Ook met hardlopen merk ik verschil. Het heeft mij verbaast dat je met een aantal sessies en oefeningen thuis, zo snel verbetering voelt! Ik ben er heel blij en tevreden mee.
Edwin

Ik liep al jaren rond met klachten aan mijn bekken, lage rug en nek. Ook heb ik last van migraine. Soms ging het wat beter en dan speelden de klachten weer op.
Ruby heeft de stand van mijn voeten, houding en lopen onder de loep genomen. Het bleek dat ik de spieren in mijn voeten niet optimaal gebruikte, ik met mijn bovenlichaam en hoofd wat ingezakt stond en mijn bovenlichaam en armen niet mee bewogen tijdens het lopen. Er was werk aan de winkel!
Met eenvoudige oefeningen ging ik aan de slag. Eerst specifiek gericht op bepaalde delen van het lichaam en later kwamen de oefeningen samen in een andere manier van lopen. In maart was mijn laatste sessie bij Ruby. Maar ik blijf gemiddeld 4 keer per week ' s morgens een aantal oefeningen doen (kost een kwartiertje).
Het resultaat is dat ik rechterop sta, makkelijker en soepeler loop (losser in heup/bekken en bovenlichaam). Ik heb nog af en toe last van migraine, maar het is lichter en gaat vaker weg zonder medicatie te gebruiken. Ik ben heel blij met de hulp die Ruby mij geboden heeft.

Beatrice

Ik had al jarenlang last van pijn in mijn rechter heup. Met uitstraling alle kanten op. Helemaal naar mijn kleine teen. En helemaal naar mijn hoofd. Ik was al bij heel veel therapeuten geweest, maar niets hielp.

Daardoor deed ik altijd veel dingen met pijn. Het was zelfs lastig met zitten en heel hinderlijk met slapen. En omdat ik steeds klaagde over de pijn was het voor mijn man ook niet leuk.

Ruby zag dat ik tijdens lopen zwaarder op mijn rechterkant leunde. Door een oefening voor mijn linker voet, kon ik die voet beter belasten. En liep ik meer symmetrisch. De pijn was weg!

Je begrijpt mijn Eureka-gevoel. Ik ga de oefeningen thuis regelmatig doen om te zien of de pijn dan echt wegblijft. Zou ik nou eindelijk wat gevonden hebben?

Marianne


Deze dame zegt nu veel fijner te lopen dan voorheen. Zie je dat terug in het filmpje? Rechts is na afloop van het programma.


Kijk even naar onderstaand beeld voordat je het filmpje aanzet. Hetzelfde moment in de loopcyclus is naast elkaar gezet. In het roze shirt helt haar lichaam in zijn geheel naar rechts. In het witte shirt staan bovenlijf en hoofd mooi recht boven het bekken. Dat zie je terug in het lopen. Kijk maar.


Doe mee met het volgende webinar.
Wil je gewoon snel van je klachten af? Kies hier het traject dat bij jou past.